Yangın Merdiveni Kapısı Aptallar için

Hiç işkil namevcut ki yangın felaketi, sene süresince birey yitirilmesine sebep olan en cesim etmenler arasındadır. Yangın felaketi berenarı kısaca bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem güç hem bile emtia kaybına illet olması ile bilinmektedir. Özellikle de etkili kuruluşda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında dirilik ve esrar kaybı peşış göstermektedir. Zati yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

     Yangın Kapısı insanların, binanın güvenliğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.

Belli başlı yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu kavlükarar konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları vazgeçme eylemek zorla ve güvensiz olacağı muhtevain yangın merdiveni yararlanmaı gereklidir.

Kapının kendi kendisini kapatmasını katkısızlayabilen yaylı menteşenin yerı silsile opsiyonel olarak tuzakınan hidrolik dizi ile henüz pıtrak kullanım katkısızlanabilir.

Harbi yangın merdivenine hüküm verilmesi itfaiye aracı pozitif raporunun aldatmaınması derunin en önemli adımdır.

Eğer bir yangın kapısı ciğerin yükselmek meyanştırması bünyelıyor ise bu durumda en sağlıklı opsiyon ihtiyaç olan bapnın bütün özelliklerini bir üretici yahut satıcı ile kırışmak ve buna bakılırsa en çın hediyeı yok etmek olacaktır.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına için belli başlı yapı denetim şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış baplarının) sınırlı durumlara bakarak TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Kolaylıkla açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması veya kilitli olsa da yekta hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde panik bar yahut benzeri bir düzenek bulunmalıdır.

120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda esrar sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini sağlamlar ve sağlıklı bir şekilde fenomen yerini ayrılma etmelerini kolaylaştırır.

Yangın bapları yangın çabucak, binalarda taksimmler arası yangın geçişini belli bir hin aralığında engellerken aynı anda insanların intikaline imkân sağlayan baplardır.

Yangın bapları yararlanma alanına nazaran, rengine bakılırsa evet da Yangın çıkış kapısı istanbul modeline gereğince çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan benzer sınıflandırması kötüdaki gibidir

üste, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının öbür bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın güvenli bir şekilde binayı bırakma etmelerini sağlar.

Yangın kapıları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *